Ardeii umpluti – dupa 10 luni

stuffed-peppers-ay-1875534-lArdeii umpluti sunt foarte grei pentru burtica lui bebe…eu am inceput sa-i dau la 10 luni, dar mai mult de o data pe luna nu i-am facut! Am incercat intotdeauna sa-i fac cat mai dietetic posibil.

Dupa aceeasi reteta i-am facut si rosii umplute.

Am ales trei ardei micuti (verzi)…i-am spalat, curatat, le-am scos cotorul si i-am scufundat intr-o oala cu apa clocotita..i-am lasat acolo in jur de 30 de secunde.

Compozitia am facut-o din piept de pui tocat la masina de mine. Tot la tocat am mai pus un morcov, putin dovlecel, o rosie decojita, patrunjel, putina sare, ceapa verde sau ceapa veche si o feliuta de telina. Toata aceasta compozitie am inabusit-o cu putina apa la foc mic timp de cateva minute.

In paralel am fiert doua lingurite de orez.

Am amestecat compozitia de carne cu orezul si cu un glabenus de ou batut (mai tarziu am inceput sa pun oul intreg) si am umplut ardeii…

I-am pus la fiert intr-o oala mare, cu apa cat sa-i acopere pana sus..i-am lasat astfel aproximativ 15-20 e minute…am adaugat in apa sos de rosii (sau pasta Olympia) si i-am bagat la cuptor 20-25 de minute, uneori mai mult, adaugand din cand in cand cate putina apa.

Dupa un an, in compozitia de carne am pus si o lingurita rasa cu ulei si o lingurita de iaurt sau smantana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: