Taietei de casa

858_2Eu am facut doar de vreo doua ori…recunosc..de lene desi stiu ca sunt mai sanatosi pentru copilul meu decat pastele de pe piata…ii puteti folosi la supe, dar si in loc de paste in mancarica sau in deserturi

2 oua, 200g de faina, optional un praf de sare

Se pune faina intr-un castron de plastic (e material cald si se framanta mai usor)..faceti o gropita in faina si spargeti cele doua oua. Amestecati cu furculita pana cand se incorporeaza oul bine. Apoi framantati cu mana…coca rezultata trebuie sa fie usor umeda, dar sa nu va ramana pe degete -sa nu fie lipicioasa (daca este asa mai adaugati faina). O lasati acoperita cu un servet, la temperatura camerei 15 minute dupa care o intindeti foaie si taiati din ea taietei subtiri. Dupa aceea ii puetti pune la fiert in apa sau in supa.

Important – coca poate fi pastrata la congelator (daca nu utlizati toata cantitatea odata)

Daca vreti sa variati puteti pune in compozitie cate o lingura de pasta de rosii (sau rosii proaspete blenduite) pentru fiecare ou folosit sau spanac tocat foarte, foarte marunt (evident oparit inainte!).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: