De bine ce-am venit!

De bine ce-am venit…si ca sa-mi creasca putin gustul amar legat de ceea ce se intampla pe la noi si nu ar trebui sa se intample…ieri m-am „luat de gat” cu niste paznici din parcul Floreasca.Langa aleea principala de la baza parcului exista un intrand de 5×5 m pe care s-au pus (inteleg ca de vreo 2 zile) pietricele pline de paf si de mizerie….dar s-au pus. Ieri seara, stand pe aleea principala, impreuna cu vreo 6-7 copii de varsta Catincai si tot atatea mamici…fi-mea isi ia galeata si lopata si se duce sa o umple cu pietricele. 10 pasi mai incolo stau aceeasi 3 paznici de parc (daca asa s-or numi) pe care acum o luna i-am rugat sa alunge un betiv agresiv care facea ca toate alea exact in mijlocul locului de joaca al copiilor si care mi-au raspuns atunci ca ei sunt pusi acolo ca sa pazeasca lumea sa nu calce pe flori si sa nu le rupa si ca daca doresc sa anunt politia.

Revenind….fi-mea se duce sa-si umple galeata..in mijlocul altor copii mai marisori care se jucau „frumos” aruncand cu pietre unii in altii. Ma ridic sa ma duc s-o iau de acolo si pentru ca eram singura mama care s-a deranjat sa se ridice si al carei copil oricum nu facea niciun rau…se gandesc domnii paznici sa se ia de mine…ca sa iau copilul de acolo ca pietrele alea sunt puse pentru trecere si ca locul de joaca al copiilor este in centru asa ca s-o duc acolo! Nu mi-a venit sa cred ce aud si i-am intrebat iritata „cum adica locul de joaca al copiilor este in centru?” „Pai da, daca vreti sa se joace cu pietre o duceti in mijloc nu aici…aici nu e loc de joaca pentru copii!” Si mai iritata intreb: „Unde scrie, unde exista panouri care semnaleaza ca orice copil nu are voie sa se joace in acest parc decat acolo in mijloc?” ” Pai doamna, pe noi ne iau la trei pazeste daca gasesc pietre pe alee.”

M-au apucat furiile si le-am explicat personajelor ca daca au impresia ca si-au gasit prostul sa-l caute in alta parte a parcului, ca din ceea ce vad nu exista pancarte care sa semnaleze ca intr-un parc copilul nu are voie sa se joace decat la locul de joaca, ca fata mea nu a aruncat pietre absolut nicaieri ci doar si le-a pus in galeata si ca daca sunt smecheri sa ma „amendeze” pentru incalcarea legii. De asemenea i-am intrebat daca nu-i ia nimeni la trei pazeste pentru rahatii in care calcam, pentru faptul ca dorm si isi fac veacul toti vagabonzii si betivii pe la locul de joaca si pentru faptul ca peste tot in iarba si la locul de joaca zac sticle sparte.

Raspunsul: „Pupatea-si pe portofel ne iei cu smecherii din astea…”

Mi s-au aprins toate becurile si (in jurul meu a inceput galagia..s-au trezit si celelalte mame care au sarit de fund in sus) si le-am zis ca copilul meu se joaca ACOLO si ca daca nu le convine sa cheme politia, sa ma amendeze sau daca nu sa se care naibii de acolo si sa ma lase in pace!

S-au carat de acolo! O victorie amara!

Ca o paralela…iaca ce se intampla in parcurile din Bruxelles la ora 13, la pranz! Oamenii vin si-si mananca pranzul, in pauza de masa, isi fumeaza linistiti tigarile…PE SPATIUL VERDE! E drept, la final isi duc toate mizeriile la cos…si nici n-am vazut picior de paznic!Fotografii-0089

Fotografii-0090

2 răspunsuri so far »

 1. 1

  alina said,

  I-ai pus la punct 🙂 dar nu crezi ca ar fi bine sa depui plangere? poate asa se vor trezii la realitate

 2. 2

  oanamada said,

  Alina, din pacate nici macar nu stii unde sa-i reclami pentru ca paznicii astia nu sunt angajatii unor companii de paza particulare…la primarie nu ai cum ca aia iti spun ca nu sunt angajatii lor…la compania de paza, oricare ar fi aia…dintr-o experienta mai veche a unei cunostinte stiu foarte clar ca nu le face nimic fara dovezi clare…si nici atunci. Cunostinta mea a fost agresata intr-un mare supermarket de un astfel de agent de paza si a depus plangeri peste plangeri in toate directiile. In final, i s-a raspuns de la compania respectiva de paza ca nu „exista inregistrare video si audio care sa demonstreze ca lucrurile au decurs asa cum afirma ea si ca ei nu pot lua masuri fara dovezi” Este o pierdere de timp…si de energie.
  PS: Foarte frumos blogul tau!


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: