Gastronomice

M-a lovit norocul! Intotdeauna am fost moarta dupa fructele de mare si dupa mancarea chinezeasca…mancare chinezeasca am invatat sa fac din carti si de pe net, dar in Romania trebuie sa alergi tot Bucurestiul ca sa „culegi” din diverse magazine toate ingredientele de care ai nevoie. Fructe de mare nu am gatit, dar de mancat as manca non stop! Asa ca da, m-a lovit norocul pentru ca aici gasesti toate nebuniile Chinei si toate fructele de mare (fara sa-ti fie frica sa cumperi!). Dupa un stiudiu aprofundat al unei cartulii cu retete cu fructe de mare (chiar si chinezesti cu fructe de mare!) m-a lovit pasiunea „mancatului sanatos” (ca doar toata lumea spune cat de sanatoase sunt fructele de mare!) si m-am apucat de gatit. Prima experienta a fost cea de mai jos…a doua – creveti la grill pe pat de rosii, iar a treia a fost ieri cand am facut o salata de creveti cu avocado! Am de gand sa invat sa gatesc si calamar, langusta, scoici …si mai vedem!

Am cumparat asa:

1. un borcan de sos chinezesc Cantonez ( ceapa, ardei iute, ardei gras verde, porumb, soia, ciuperci negre,otet, ghimbir, condimente)

IMG_5678

2. o punga mare de creveti giganti decorticati.

3. Taietei chinezesti

IMG_5680

 

Crevetii se pun intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline, sucul de la  jumatate de lamaie  si doi catei de usturoi.

IMG_5676

Se tin pe foc aproximativ 6 minute dupa care se adauga jumatate din continutul borcanului cu sos (adica 200 de grame) si se tin la foc mic inca vreo 10 minute.

IMG_5679

La final trebuie sa arate cam asa. Se scot intr-un castron, cu tot cu sos si se amesteca cu taieteii fierti.

IMG_5683

PS: N-a murit nimeni, sotului meu i-au placut toate retetele (mai putin aia cu avocado pentru ca nu-i place avocado-ul!)…asa ca daca aveti chef, Pofta buna!

Anunțuri

5 răspunsuri so far »

  1. 1

    Ciolitto said,

    Hmm, mi-ai stranit pofta, tot o data si curiozitatea de a incerca crevetii. Nu am mancat niciodata creveti si nici mancaruri chinezesti, doar scoici si raci, insa scoicile nu sunt pe gustu meu. Trebuie sa fac un pas inainte.

  2. 2

    oanamada said,

    Daca scoicile nu sunt pe gustul tau, crevetii sigur sunt…e foarte adevarat ca scoicile nu plac oricui…cat despre mancarurile chinezesti, chiar nu stii ce ratezi! 😀 Daca vrei sa incepi cu dreptul in ceea ce priveste mancarea chinezeasca iti pot recomanda un restaurant bun (si nu atat de scump ca altele!) in Bucuresti. Eu una nu ma dau in vant dupa calamar, dar ii place sotului meu foarte mult!

  3. 3

    alina said,

    creveti mancam si noi destul de des, aici sunt peste tot. mancarea chinezeasca nu ma dau in vant dupa ea, oricum niciodata nu va iesi acasa ca aia de la mama ai, garantat. dar din cand in cand merge cate-o asiatica din asta! 🙂

  4. 4

    salmi said,

    Ah Oana, ce ne-am mai vorbit! 🙂 Pai eu cred ca ai putea incerca o reteta de la zero…
    Eu am incercat cu ingrediente din acelea de la Uncle Bens, dar nu a fost mancare chinezeasca adevarata. Poate ca ceea ce e la voi are ingrediente chinezesti, conteaza mult asta.

    Noa eu cu creveti nu am incercat, nu prea imi plac…dar am sa caut o reteta sa fac si eu, ca la ai mei le place. Iar creveti sunt si aici pe toate gardurile ;).

    Pup, un we fain!

  5. 5

    D@n!el@ said,

    miam, miam!


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: