Knokke…o statiune „altfel”

Sambata dimineta era cald rau in Bruxelles….evident, primul gand a fost sa mergem la mare. De aceasta data am ales Knokke, o statiune cunoscuta ca fiind „mai de fite” si mai animata. Oameni buni…astia nu stiu ce inseamna „de fite” (nu in acceptiunea romanului), iar despre animat….ca sa zic, un Neptun al zilelor noastre, nu in sezon, ci in afara sezonului. Statiunea, interesanta, frumos construita, pe alocuri luxoasa, dar destul de pustie pentru renumele pe care-l are. Plaja, plina,  un cort cu muzica, curata, frumoasa, fara balarii sau mizerii pe jos. Frumos, dar departe de a fi locul ideal pentru cineva care este obisnuit cu plajele cu adevarat animate ale altor tari. Ideal insa pentru a merge cu un copil ….

In drum spre Knokke s-a anuntat la radio ca, in cursul dupa-amiezii, vor fi furtuni care vin dinspre granita cu Franta…adica foarte aproape de unde eram noi. Am ajuns pe plaja, 25 de grade, apa extrem de calda, soare arzator. „S-a stins lumina” dupa vreo ora si nici nu am mai vazut soarele…am ramas insa inca vreo ora pentru ca fata se distra tare bine si nu erau semne de ploaie. Am asistat la reflux (aproape 60 de metri intr-un timp foarte scurt…maxim 45 de minute), ne-am plimbat pe nisipul ondulat de valuri si am strans scoici. Am pornit spre masina exact in momentul in care incepuse sa picure.

De la stanga la dreapta….Cati, mami si tati!

Cati a adormit destul de repede in masina…si a inceput si ploaia. Am trecut prin toate tipurile de ploaie:marunta si deasa, marunta si rara, picaturi mai si rare, picaturi mari si dese! Aglomeratie pe autostrada din belsug- toata lumea fugea de la mare de la Knokke si de la Osteende. Cand am intrat in Bruxelles, in jurul orei 8 era bezna ca la ora 11 (la noi se intuneca pe la 10.30!), un cer negru taciune. La coltul strazii noastre a inceput furtuna, o furtuna atat de puternica ca nu mai vedeam pe unde mergem cu masina. A urmat piatra…pietricele maricele cam cat juma de nuca (yeppp, nu mint!). S-a trezit si copilul de zgomotul lor! am bagat masina direct in garaj! Mda…o alta zi tipic bruxelleza. La ora la care scriu, cerul arata cam asa (sambata era mai rau de atat!):

Asta-i semn de alta furtuna! Din fericire, Catinca nu va mai cere sa mearga in parc pentru ca e rupta de oboseala (doarme!) – dimineata ne-am petrecut-o la piscina! 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: